Entrevista a Sergi Reixach autor del libro «Escalè»

Explica’ns una mica més de tu…

M’agrada viatjar, sobretot a espais naturals. Una glacera, una muntanya, un riu o una illa em sedueixen més que una obra d’art. Tot i que tampoc en desaprofito l’ocasió de visitar-ne.
Soc una persona molt ordenada (a voltes una mica massa…) i persistent.

Què trobaran els lectors en aquest llibre?

Hi trobaran sexe explícit. Una relació a tres que se surt de la norma. I precisament és això el que volia. Desestigmatitzar qualsevol classe de relació, incloses les sexuals. Tot és possible si els que hi participen hi estan d’acord, els satisfà i no perjudica cap d’ells, ni un tercer o quart…

i vols comprar el llibre de Sergi Reixach ho pots fer aquí i rebre’l còmodament a casa teva

Com neix en tu la passió per escriure?

Escriure és una afició que tinc des de molt jove. Des que prenia apunts a la facultat. Tenir un registre escrit de què et passa o el que penses és un «tresor» que pots utilitzar per inventar històries, novel·les… Reconec que això i l’aparició de les noves tecnologies m’ha servit per començar a escriure en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Com sorgeix la idea d’Escalè?

Un text que a més de fer-te gaudir intel·lectualment, és capaç de produir-te satisfaccions físiques, d’excitar-te, em sembla interessant, amb molt de poder. Si a tot això afegim les fantasies sexuals que la major part de nosaltres té al cap, però que no ens atrevim a dir, tenim un còctel perfecte per començar a escriure.

El títol d’Escalè quin significat té?

Escalè és el nom d’un tipus de triangle amb els tres costats diferents, com els personatges de la novel·la, que tot i ser molt diferents, junts s’entenen.

Com et decantes per aquest títol per al teu llibre? Vas remenar més opcions a més d’Escalè?

El nom del títol el tenia molt clar tot i que el pensava en castellà (Escaleno). Perquè els noms dels personatges també s’hi podien veure reflectits: ESteve, CArlota, LEón, NOel… Però sobretot per l’equiparació amb la “figura geomètrica” que et comentava abans.

Explica’ns què hi ha de personal en aquest llibre?

De personal hi ha coses, tot i que no us les explicaré per motius obvis. Majoritàriament però és ficció. Sí que hi ha situacions, espais o moments similars que he viscut i m’han servit per fer que la història anés prenent forma, però no hi busqueu el morbo de saber quins d’ells l’autor ha dut a terme. De fet, als autors de novel·la negra no se’ls qüestiona de si han assassinat a algú…

i vols comprar el llibre de Sergi Reixach ho pots fer aquí i rebre’l còmodament a casa teva

Què t’agrada llegir?

Sempre m’ha atret la literatura eròtica. Però també les històries que transcorren en entorns naturals, les que tenen un toc d’humor i les de no-ficció que parlen d’experiències personals.

Qui son els teus autors de referència?

Almudena Grandes, Miguel Delibes, Irene Solà, Quim Monzó, Sergi Pàmies, Empar Moliner, Silvia Soler…

Què és el que t’agrada llegir a les teves estones lliures?

Depèn de l’estat d’ànim en què em trobi. Però bàsicament el que us deia abans: literatura eròtica, espais naturals, humor, experiències personals, etc.

i vols comprar el llibre de Sergi Reixach ho pots fer aquí i rebre’l còmodament a casa teva

Que li diries als lectors perquè s’emportin a casa el teu llibre?

Que si volen emocions fortes, no ho dubtin. I sobretot que tinguin la ment oberta. Que qualsevol fantasia eròtica pot convertir-se en realitat, o no i precisament per això ser-nos molt útil en el nostre dia a dia. Em refereixo en l’àmbit de la motivació, l’estimulació, etc.

En tot el procés d’escriptura, que ha estat el més fàcil i el més complicat a l’hora de donar forma a Escalè?

Per mi el més fàcil ha estat posar les idees, les fantasies, la història… El més difícil explicar-ho i escriure-ho d’una manera correcta en l’àmbit literari. Cal tenir en compte que jo no soc escriptor professional. Ho faig absolutament d’afició.

Tens alguna mania a l’hora d’escriure?

No recordo tenir cap mania a l’hora d’escriure.

Què té en comú Escalè amb els teus llibres anteriors?

Com a llibre, aquest és el primer. Si ho comparo amb algun altre relat curt que he escrit, potser l’erotisme i les relacions personals també hi són presents amb més o menys importància.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *