Entrevista a Marta Ribera autora del llibre «La naturalesa de l’aigua»

Marta, explica’ns una mica més de tu…

Sóc mare i mestra de primària.  Encara que tingui els dies ben ocupats, intento trobar algun moment per evadir-me amb els meus llibres i agafar forces pel dia següent.

Gaudeixo de les coses senzilles: estar amb la família, llegir amb tranquil·litat, passejar per la muntanya, cantar, fer alguna que altra via ferrada, rumiar històries i escriure-les…

Això d’escriure em ve de l’avi Francisco, que ens va deixar per herència una maleta antiga amb obres de teatre que havia escrit ell. 

Què trobaran els lectors en aquest llibre?

Trobaran una novel·la íntima i personal però no autobiogràfica, amb un desenllaç sorprenent. Està escrita en primera persona, ens posem a la pell de la Liliana i experimentem amb ella les emocions de les primeres vegades, la llibertat de ser grans i l’angoixa d’allò que desconeixem. 

Com neix en tu la passió per escriure?

No havia tingut mai la inquietud de fer un llibre, sempre m’havia agradat escriure, per l’escola havia fet contes, però no gran cosa més. Va ser a l’acabar de llegir una novel·la que me’n van venir ganes.

Com sorgeix la idea de La naturalesa de l’aigua?

Em va venir la història de cop i volta, mentre estava d’excursió pel Montseny. M’acabava d’inventar un parell de contes per fer caminar els nens i mentre rumiava històries per explicar-los, vaig trobar la meva.

Si vols comprar el llibre de Marta Ribera ho pots fer aquí i rebre’l còmodament a casa teva

El títol de de La naturalesa de l’aigua quin significat té?

Bona part del llibre passa a Arbúcies, en una masia al costat de la riera, un escenari privilegiat de les escenes més cabdals del llibre. Per això la referència de l’aigua i la seva naturalesa: que és pura, cristal·lina com les seves protagonistes.

També té a veure amb el desenllaç de l’obra, però això serà el lector qui ho relacioni al finalitzar el llibre.

Com et decantes per aquest títol per al teu llibre? Vas remenar més opcions a més de La naturalesa de l’aigua?

La primera versió del llibre que vaig fer tenia un altre títol però com que en les revisions posteriors van haver-hi tantes modificacions, el títol també s’havia de canviar. En el primer esborrany era “La dansa de l’aigua”.

Explica’ns què hi ha de personal en aquest llibre?

Suposo que si jo fos la Liliana, la protagonista, i em trobés amb les seves circumstàncies, actuaria i sentia de la mateixa manera que ella.

Si vols comprar el llibre de Marta Ribera ho pots fer aquí i rebre’l còmodament a casa teva

Què t’agrada llegir?

Llegeixo diferents tipus de novel·les: d’intriga, policíaques, romàntiques, aventures… m’agrada combinar-les i no llegir sempre el mateix.

Les que em fan més mandra són les històriques, però de tant en tant també en llegeixo alguna.

Qui són els teus autors de referència?

M’encanta Sarah Lark i les seves novel·les de Nova Zelanda.

Que li diries als lectors perquè s’emportin a casa el teu llibre?

Si alguna vegada has cregut en la màgia de les coses impossibles, aquest llibre és per tu. Una novel·la que farà que t’enamoris d’Arbúcies i dels bonics paisatges del Montseny.

Si vols comprar el llibre de Marta Ribera ho pots fer aquí i rebre’l còmodament a casa teva

En tot el procés d’escriptura, què ha estat el més fàcil i el més complicat a l’hora de donar forma a La naturalesa de l’aigua?

El més senzill va ser trobar la història, de fet crec que la història em va trobar  mi. La complicació va venir a l’hora de plasmar-la en el paper, de passar d’un escenari a l’altre i que l’argument fluís.  

Tens alguna mania a l’hora d’escriure?

No sé si es tracta d’una mania, però no m’agrada gens que llegeixin el que escric sense abans haver-ho acabat, revisat i donat per bo. Suposo que això li deu passar a molta gent.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *