Entrevista a M. Carme Valls i Roca autor del libro «Sense Maquillatge»

M. Carme, Explica’ns una mica més de tu…

Soc una dona jubilada, inquieta i activa en diferents àmbits culturals i socials. Per bé que soc mestressa de casa i gaudeixo de la família, participo de manera voluntària en diverses activitats. Em costa estar sense fer res. 

Què trobaran els lectors en aquest llibre?

Un món real de sentiments i situacions a través d’històries molt diverses mostrades de manera senzilla i propera, on fàcilment es podran identificar i, potser, emocionar-se.

Com neix en tu la passió per escriure?

A l’escola ja m’agradava molt fer redaccions,  fos perquè ens ho manaven o ho feia jo per voluntat pròpia. Sempre m’ha agradat escriure cartes a amics, gairebé sempre he pres anotacions en un diari i, quan viatjo, sempre deixo escrites les experiències viscudes. Però la “passió” per escriure va sorgir durant els cursos a l’Ateneu Barcelonès amb el mestratge dels bons professors i l’estímul d’explicar històries.

Si quieres comprar Sense Maquillatge lo puedes hacer aquí y recibirlo cómodamente en tu casa

Com sorgeix la idea de Sense maquillatge?

Amb l’encàrrec de preparar el treball de  “Final de Projecte” al darrer curs de l’Ateneu, vaig començar a donar cos al qual ha resultat ser el recull de contes “Sense Maquillatge”.

El títol de Sense maquillatge quin significat té?

Sempre he escrit des de la naturalitat, sense embolicar massa la troca, amb la voluntat de mostrar la vida que ens envolta de manera senzilla i natural, transparent, sense manipulacions, sense enganys.

Com et decantes per aquest títol per al teu llibre? Vas remenar més opcions a més de Sense maquillatge?

No. Pel que he esmentat abans, de seguida em va sorgir aquest títol i ho vaig tenir clar des del principi. Són històries “al natural”.

Si quieres comprar Sense Maquillatge lo puedes hacer aquí y recibirlo cómodamente en tu casa

Explica’ns què hi ha de personal en aquest llibre?

En tot el llibre s’hi reflecteix la meva mirada personal i, per tant, femenina, del món. La meva comunió amb la Natura, el mar o la muntanya, fa  que sovint sigui el motor dels relats. Malgrat que tot és ficció, els relats gairebé sempre tenen un punt de partida basat en vivències, pròpies o alienes, situacions viscudes o observades, que m’han inspirat per evocar situacions diverses i sentiments que amaren les nostres vides i que els lectors poden reconèixer fàcilment.

Què t’agrada llegir?

Sobretot relats o novel·les curtes de contingut social o humà. També alguna biografia o assaig.

Qui són els teus autors de referència?

Mercè Rodoreda, Alice Munro, Montserrat Roig, G. García Márquez, Gianni Rodari, Roald Dahl

Què és el que t’agrada llegir a les teves estones lliures?       

Com he dit, m’agraden els contes. Sovint rellegeixo llibres que m’han agradat i que tinc a casa. També llegeixo les obres que publiquen els escriptors que han estat professors meus, així com  les novel·les i poemes d’autors amics.

Què els diries als lectors perquè s’emportin a casa el teu llibre?

Que es deixin anar. Que no esperin res transcendental sinó tan sols una sèrie d’històries senzilles, colpidores i emocionants que els facin passar una bona estona i els apropin a la vida.

En tot el procés d’escriptura, què ha estat el més fàcil i el més complicat a l’hora de donar forma a Sense maquillatge?

El més fàcil ha estat escollir els textos a incloure en el recull, ja que des del principi tenia molt clar el que volia transmetre. El més complicat sempre són les darreres correccions per arribar a la versió definitiva pel que fa al llenguatge, l’estil, i l’ordre dels relats perquè el resultat sigui òptim, tal com el vaig imaginar.

Si quieres comprar Sense Maquillatge lo puedes hacer aquí y recibirlo cómodamente en tu casa

Tens alguna mania a l’hora d’escriure?

En principi, diria que no… llevat que sempre començo a escriure a mà i, normalment, sempre escric al meu despatx, sola i de dia, amb llum natural. La foscor se m’endú la inspiració.

Què té en comú Sense maquillatge amb els teus llibres anteriors?

Aquest és el meu primer llibre.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *